Er is het afgelopen jaar ook in Leiden al veelvuldig gedemonstreerd om aandacht te vragen voor de situatie in Gaza. (Foto: Chris de Waard)

Ook in Leiden pro-palestina demonstraties op 7 oktober

Precies een jaar na de aanval van Hamas op feestvierende jongeren in Israël wordt maandag door lokale Palestina-groepen in minstens zeventien Nederlandse steden gedemonstreerd. Ook in Leiden wordt actie gevoerd.

Er worden sit-ins gehouden op treinstations. “Om te protesteren tegen de oorlogsmisdaden van Israël”, zo staat in een ‘Media Statement’ dat onder andere wordt onderschreven door ‘Leiden Student Encampment’ en ‘Leiden4Palestine’. Verder worden er flyers uitgedeeld over de geschiedenis van het geweld in Palestina. De groepen roepen de Nederlandse regering op om economische en militaire banden met Israël per direct te verbreken.

De overkoepelende leus van de demonstratie is ‘Het is geen jaar!’. Hiermee willen de betogers benadrukken dat het Israëlische geweld tegen de mensen in bezet Palestina al veel langer duurt dan sinds vorig jaar oktober. “Sinds de Nakba van 1948 hebben de Palestijnen dagelijks te maken met vernedering en geweld door het Israëlische regime. Dat geweld moet stoppen”, aldus een woordvoerder van de organiserende groepen.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×