(Foto: LIFF)

LIFF specials spreken alle zintuigen aan tijdens festival

Het Leiden International Film Festival (LIFF) vindt van 10 tot en met 20 oktober weer plaats in Leiden. In elf dagen worden er honderd films getoond op allerlei plekken in stad. Naast de gewone vertoningen in de vele zalen in de stad zijn er ook flink wat speciale voorstellingen.

Jetske Breedeveld sluit aan tijdens Cultuur071 om alles te vertellen over de specials tijdens het LIFF. Een special is het niet zomaar een gesprek met de regisseur of acteur uit de film, maar een vertoning op een bijzondere plek. Bijvoorbeeld kijken naar Speed terwijl je op een spinning fiets zit bij Sportcity, waarbij je niet onder een bepaalde snelheid mag komen. Of een geurexplosie terwijl je Spirited Away aan het kijken bent in het Kijkhuis. Waar het publiek ook een actieve rol heeft is de film The kid van Charlie Chaplin waarbij iedereen in het publiek een voorwerp krijgt om specifieke geluiden te maken tijdens de film.

Waarom eigenlijk deze specials tijdens het festival? Breedeveld:  “Deze speciale ervaringen zorgen voor meer samenhang met de stad en andere kunstvormen. Een idee voor een special ontstaat vaak tijdens een brainstorm. Daarna wordt onderzocht of het mogelijk is.” Het kan iets zijn op een oude film iets extra’s te geven of juist iets te doen met een nieuwe film in het programma

Op de vraag over er nog plannen zijn op het verlanglijstje, blijft Breedeveld geheimzinnig. “Bruce Springsteen naar Leiden lokken zou wel heel leuk zijn, maar dat blijft nog wel even een ambitie.”

Kaarten voor de films en de specials zijn te kopen via liff.nl of bij de fysieke kassa van de Trianon tijdens de dagen van het festival van 10 tot en met 20 oktober.

Cultuur071: Speciale evenementen van het LIFF.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×