Ook in de afsluitende dubbel kunnen Esmee van Marwijk en Jitta de Klerk geen vuist maken tegen VTV. (Foto's: Gerry van Bakel)

Scylla verliest tweede keer dit seizoen met 7-0

De vrouwen van Scylla wisten dat ze het zwaar zouden krijgen tegen topploeg VTV. Zeker toen de ploeg uit Nieuwegein op volle oorlogssterkte naar Leiden kwam. Maar alle zeven wedstrijden verliezen doet extra pijn. “We zien even geen lichtpuntjes vandaag”, zeggen speelster Esmee van Marwijk en coach Joost van Santen na afloop.

Het doel van dit seizoen is wederom de vierde plaats op de ranglijst die toegang geeft tot de playoffs. “Als we alle wedstrijden winnen van de ploegen die onder ons staan, gaan we dat wel halen”, zegt Van Santen. “Maar als we ook tegen de hoger geplaatste teams wat punten pakken, is dat iets comfortabeler.”

Van Marwijk is als hoogst geplaatste speelster van Scylla de kopvrouw en dat ervaart ze wel als extra druk. “Dat komt niet van de andere meiden hoor, maar ik voel zelf altijd dat ik die punten moet pakken. En ook vandaag had ik wel kansen. Een aantal games waren heel close. En als het dan niet lukt, is dat niet leuk.”

Dubbel
Als afsluiter van de wedstrijd werd het dubbelspel gespeeld. Aan Leidse zijde nam naast routinier Van Marwijk Jitte de Klerk plaatst achter de tafel. Tegenover hen stonden Dong Li en Sanne de Hoop. In haar enkelspel had Van Marwijk De Hoop af en toe wat nerveus gemaakt en ook kansen gehad om de partij naar zich toe te trekken. In de dubbel was daar geen sprake van. Af en toe won het Leidse duo mooie punten, maar echt een vuist konden ze niet maken.

Volgende week speelt Scylla weer thuis, dan tegen Trias uit Twello. Daar speelt Evelien Hengstman die vorig seizoen nog in Leiden speelde. “Trias is echt een van onze concurrenten voor die vierde plaats,” zegt Van Marwijk, “die wedstrijd moeten we winnen. Ik denk dat Hengstman ook wel zal spelen. Ik vind het wel leuk om haar weer te zien, maar ik speel niet graag tegen voormalige clubgenoten.”

Chocola
Na de wedstrijd was er chocola voor de beide scheidsrechters van dienst, omdat het de Week van de Scheidsrechter is. “Gewoon een klein bedankje”, zegt Van Marwijk. Die wel meteen een  chocolaatje opeiste als troosteten voor de nederlaag.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×