(Foto: Wijkraad Stevenshof)

Stevenshof hoopt voor eind oktober op terugkeer buslijnen 1 en 2

Zes maanden na het uitvallen van buslijn 1 en 2 in de Stevenshof gloort er hoop aan de horizon: De Wijkraad Stevenshof meldt dat er een aannemer is gevonden om het wegdek van de Stevenshofdreef nog deze maand te herstellen. Hierna zouden de bussen van Arriva weer over het traject moeten kunnen rijden.

Al sinds rioolwerkzaamheden in april is het wegdek van de Stevenshofdreef zo slecht dat Arriva niet langer over het traject rijdt. In eerste instantie waren er klinkers gebruikt om het wegdek te herstellen. Bij een latere herstelpoging van de gemeente Leiden werden de klinkers vervangen door asfalt. Dit was echter niet genoeg om Arriva weer het traject op te krijgen.

De wijkvereniging van de Stevenshof dringt al langere tijd aan op het herstellen van de buslijnen. Het traject is een belangrijke voorziening om de binnenstad bereikbaar te maken voor de inwoners uit de buitenwijk. Daarnaast is het een goed alternatief voor autoverkeer.

Nadat de Wijkraad Stevenshof opnieuw heeft aangedrongen op maatregelen heeft de gemeente nu laten weten er een aannemer gevonden is, die in oktober van start gaat om de straten weer toegankelijk te maken voor de bussen van Arriva. In 2025 wordt dan een compleet nieuwe deklaag aangebracht. De Wijkraad hoopt dat deze werkzaamheden snel verlopen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×