Scholen kunnen subsidie krijgen voor leerlingen waarvan de ouders niet in staat zijn om ontbijt te verzorgen. (Foto: Gemeente Leiderdorp)

Burgemeester en wethouders Leiderdorp ontbijten met leerlingen uit groep 6

Goed ontbijt is belangrijk. Helaas is dit niet voor elk kind een dagelijkse gewoonte. Om te onderstrepen hoe belangrijk een gezond ontbijt is, ontbeten burgemeester Tjarda Struik en wethouders Daan Binnendijk, Herman Romeijn en Gebke van Gaal dinsdagochtend samen met de kinderen uit groep 6 van de Prins Willem-Alexander school.

Na het ontbijt in de gemeenteraadszaal konden de leerlingen ook de kamers van de burgemeester en wethouders bezoeken. Na plaats te hebben genomen op de stoel van de burgemeester deed een leerling een voorstel voor een nieuwe speeltuin. Alle klasgenoten stemden enthousiast in.

Onderwijswethouder Romeijn: “Het is nuttig en noodzakelijk om stil te staan bij het belang van een gezond ontbijt. Het geeft de leerlingen de broodnodige energie om te kunnen leren op school. Nog steeds zijn er veel leerlingen die niet ontbijten. Ook hier in Leiderdorp. Soms komt dit door armoede. Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat basisscholen en middelbare scholen in 2024 en 2025 weer ontbijt of lunch voor hun leerlingen kunnen regelen als dit noodzakelijk is.”

Subsidie
Scholen kunnen een landelijke subsidie krijgen voor leerlingen waarvan de ouders niet in staat zijn om goede voeding te regelen, dit kan via schoolmaaltijden.nl. Scholen hebben de optie om eten op school te organiseren, of een boodschappenkaart voor ouders/verzorgers te regelen. Met deze kaart kunnen ouders zelf extra eten en drinken kopen om mee te geven naar school.

Landelijk initiatief
Het ontbijt met de burgemeester en wethouders is onderdeel van een landelijk initiatief en wordt aangeboden door partners van het Nationaal Schoolontbijt. Zij zetten zich in om het belang van ontbijten onder scholieren te benadrukken. Naast Leiderdorp wordt in nog 273 gemeenten tussen 8 en 11 oktober een burgemeesterontbijt georganiseerd.

Levend Leiderdorp
Het ontbijtinitiatief sluit goed aan bij het leefstijlakkoord ‘Levend Leiderdorp’. Met dit akkoord maakt de gemeente van een gezonde leefstijl en leefomgeving een prioriteit in Leiderdorp. Dit doen ze aan de hand van zes leefstijlthema’s, waar een gezond voedingspatroon de eerste van is. Verder spitst het akkoord zich toe op meer beweging & sport, een gezonde leefomgeving, betere mentale gezondheid, armoedebestrijding & gelijke kansen en betere sociale contacten.

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×