Het gras op het Garenmarktplein liep een flinke kater op van Leidens Ontzet. (Foto's: Gerry van Bakel)

Gras Garenmarktplein heeft grondig herstel nodig na Leidens Ontzet

De jubileumeditie van het Leidens Ontzet was een mooi feest, maar nadat alle podia, kramen en vloerdelen waren opgeruimd bleek dat het gras van evenementenplein Garenmarktplein er behoorlijk onder geleden had. De gemeente heeft de schade inmiddels bekeken en een plan van aanpak gemaakt. Wat het gaat kosten is nog niet bekend.

De gemeente laat weten dat vanwege de combinatie van de regen en een langere feestperiode vanwege het jubileumjaar, het gras veel te verduren heeft gehad. Op vragen van Sleutelstad laat de woordvoerder weten dat de grond is verdicht en het gras vernield.

Ingezaaid
Om deze schade te herstellen wordt de grond eerst losgemaakt (geverticuteerd) voordat er nieuw gras kan worden ingezaaid. Sommige delen van het grasveld moeten opgehoogd worden en een sproeier van de beregeningsinstallatie is kapot en wordt vervangen. Nog deze week wordt er begonnen met de eerste werkzaamheden.

Het Garenmarktplein is aangewezen als evenementenlocatie in de stad. De gemeente gaat wel samen met de 3 October Vereeniging bekijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het gras na de viering sneller kan herstellen. “Dat zal volgend jaar wel anders zijn, dan is de viering korter”, verwacht de woordvoerder.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×