Op de zegels staan portretten van onder anderen Willem van Oranje en burgemeester Pieter van der Werff. (Foto: PostNL)

PostNL: postzegels 450 jaar Leidens Ontzet enthousiast ontvangen

PostNL bemerkt veel enthousiasme voor het ontwerp van de speciale postzegels die het postbedrijf heeft uitgebracht ter gelegenheid van 450 jaar Leidens Ontzet. “Verkoopcijfers zijn nog niet te geven, maar de respons van verzamelaars is heel positief. Op sociale media zien we vooral ook leuke reacties van Leidenaren”, vertelt woordvoerder Tessa de Jong van PostNL een kleine week na de viering van het Leidse jubileum.

Het postzegelvel ‘Leidens Ontzet 450 jaar’ is behalve via de PostNL-webshop ook verkrijgbaar bij Bruna-winkels. Net als PostNL neemt Bruna belangstelling bij klanten waar. “Er gaan geen tien velletjes per dag over de toonbank, maar ik heb net wel weer een velletje verkocht. Er is vooral veel enthousiasme bij échte Leidenaren”, vertelt Kim Borst van de Bruna-vestiging in de Stevenshof.

Op Facebook doet de 3 October Vereeniging een originele aanbeveling: “Print je mail eens uit en verstuur hem in een envelop met een echte Leidens Ontzet-postzegel erop!” Het postzegelvel verbeeldt de belegering van Leiden door de Spanjaarden en de bevrijding van Leiden in 1574. Zichtbaar zijn onder meer de uitgehongerde bevolking, een portret van burgemeester Pieter van der Werff en de vloot van de geuzen die haring en wittebrood uitdelen. Afgebeeld is ook de Universiteit van Leiden, die werd opgericht als dank voor de moed van de Leidenaren.

Visueel evenwichtig
Het postzegelvel ‘Leidens Ontzet 450 jaar’ is ontworpen door studio026 uit Velp. “De ontwerpers wilden een compleet en visueel evenwichtig verhaal vertellen, met een wit vlak bovenaan elke postzegel als rustpunt”, zo meldt PostNL. De zes zegels hebben de waarde-aanduiding ‘Nederland 1’, bedoeld voor de verzending van post tot 20 gram binnen Nederland. De prijs van het vel is 6,84 euro.

  • De onderkant van het postzegelvel met een gedicht over de hongersnood tijdens het beleg van Leiden. (Foto: PostNL)
    De onderkant van het postzegelvel met een gedicht over de hongersnood tijdens het beleg van Leiden. (Foto: PostNL)
Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×