(Foto's: Winand Stut)

Hoogste punt nieuwbouw Sumatrahof; medio 2025 oplevering

‘Een plek voor iedereen, waar de nadruk ligt op het ontmoeten van elkaar’, daar draait het om bij het nieuwe Sumatrahof aan de Sumatrastraat in Leiden. Donderdag werd het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van 82 betaalbare huurwoningen van Woningstichting Ons Doel. In de zomer van 2025 worden de woningen verhuurd.

Tijdens het officiële moment van het bereiken van het hoogste punt sprak Christoffel Klap, directeur-bestuurder van Ons Doel uit dat er maar één oplossing is voor het tekort aan sociale huurwoningen. “En dat is bouwen. Als corporaties komen we weer goed op stoom na alle bezuinigingen op ons investeringsvermogen. Veel bouwen, maar niet zonder oog te blijven houden voor kwaliteit, voor een ontwerp dat het samenleven van huurders op allerlei manieren ondersteunt.”

Het Sumatrahof wordt een complex met een mix van verschillende typen appartementen waar mensen in verschillende fasen van hun leven hun thuis vinden. Ook zijn er tien woningen beschikbaar voor mensen met een zorgbehoefte. Het ontwerp van het hof heeft een open karakter zodat bewoners elkaar op een makkelijk manier kunnen ontmoeten. Op het plein voor het gebouw, in de entreehal of de binnentuin, de ontmoetingsruimte of de gedeelde fietsenstalling.

“Het sociale aspect van de Sumatrahof ligt me nauw aan het hart”, zegt Julius Terpstra, wethouder Wonen, Bouwen en Welzijn. “Ik vind het fantastisch dat dit project erop gericht is dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten door de aanwezigheid van een gemeenschappelijke binnentuin en woonkamer.”

Duurzaamheid en levensloop
Het Sumatrahof kenmerkt zich ook in duurzaamheid. Zo is de techniek duurzaam, gasloos en dus aangesloten op stadsverwarming, er worden zonnepanelen geplaatst en door middel van ventilatie wordt warmte teruggewonnen. Daarnaast is er ook ruimte voor biodiversiteit. De binnentuin en de omliggende openbare ruimte worden zoveel mogelijk groen en in de gevel worden nestkasten ingebouwd voor verschillende vogels.

De woningen zelf worden levensloopbestendig en flexibel indeelbaar, waardoor ze eenvoudig aanpasbaar zijn aan veranderende woonbehoeften van huurders.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×