(Foto: Chris de Waard)

Verpleeghuis Groenhoven krijgt appartementen en twee huisartsenposten

Als het voormalige zorgcentrum Groenhoven in de Witte Rozenstraat in Leiden over enkele jaren gesloopt wordt, komt er niet alleen een modern woonzorgcentrum voor in de plaats, maar ook tien appartementen en ruimte voor twee huisartsenposten.

In Groenhoven wonen sinds enkele maanden vluchtelingen uit Oekraïne die voorheen aan het Stationsplein 107 woonden. Dat kantoorgebouw wordt de komende tijd gesloopt. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn deze week van start gegaan. “Deze twee bakstenen van het gebouw heb ik alvast als aandenken gehad”, laat bouwwethouder Julius Terpstra zien.

Wethouder Julius Terpstra over de herontwikkeling van Topaz Groenhoven waar ook twee huisartsenposten zijn ingetekend.

Topaz gaat aan de Witte Rozenstraat een nieuw eigentijds zorgcentrum neerzetten met daarbij ook praktijkruimte voor twee huisartsen. “Dat is een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie”, vertelt Terpstra.

Ook komen er tien appartementen die zijn bestemd voor ouderen uit Vreewijk. Terpstra: “Het gaat om mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar nu bijvoorbeeld in een te groot huis wonen. Ze willen vaak wel een kleinere woning, maar ook in de wijk blijven waar ze hun sociale contacten hebben.” Doel van de bouw van de appartementen is het op gang brengen van een verhuisbeweging, waardoor er doorstroming komt.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×