(Foto: Frank Hoyinck)

Leiden gekozen tot Nationale Onderwijsstad 2025

Leiden is vanaf 1 januari 2025 een jaar lang Nationale Onderwijsstad. Stichting Nationale Onderwijsweek, het LEF, Leiden Kennisstad en de gemeente Leiden slaan de handen ineen om een jaar lang de kracht van het Leidse onderwijs zichtbaar te maken.

De Stichting Nationale Onderwijsweek organiseert de Nationale Onderwijsweek (NOW) elk jaar. Deze landelijke stichting gelooft dat je moet investeren in onderwijs om verschil te maken voor de volgende generatie. Ze schenkt daarom ieder jaar in de eerste volle week van oktober alle aandacht aan het onderwijs en haar professionals in Nederland. In 2025 gebeurt dat samen met Nationale Onderwijsstad Leiden.

 

Onderwijswethouder Abdelhaq Jermoumi over de verkiezing van Leiden als Nationale Onderwijsstad 2025.

Leiden gaat als Nationale Onderwijsstad in 2025 niet alleen in de Nationale Onderwijsweek, maar het hele jaar door activiteiten organiseren. De coördinatie daarvan ligt in handen van het Leiden Education Fieldlab (LEF), een Leidse netwerkorganisatie bestaande uit onderwijs, bedrijfsleven, culturele instellingen en de gemeente Leiden. De kernactiviteiten van Stichting Nationale Onderwijsweek staan gepland in de week van 6 tot en met 10 oktober 2025.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het nieuws werd afgelopen week bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Leraar in PLNT.

Trots
De Leidse wethouder Abdelhaq Jermoumi (Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs) reageert trots op de titel. “De titel Nationale Onderwijsstad past bij Leiden. In Leiden vind je het hele scala aan onderwijs, van voorschool tot aan de universiteit. Bovendien is hier ook veel interactie tussen het onderzoek naar onderwijsmethodes en de directe toepassingen in het onderwijsveld. In Leiden worden bovendien veel leraren opgeleid. Er zijn dus veel educatie -en onderwijsprofessionals in de stad en in onze regio.”

Jermoumi vindt het mooi dat al die onderwijsprofessionals elkaar ook opzoeken en samenwerken in een groot netwerk. “Door zoveel mogelijk gelijke kansen te bieden op goed onderwijs, kunnen alle kinderen en jongeren hun talenten tot ontwikkeling laten komen.”

Universiteit
Collega-wethouder Fleur Spijker (Economie, Kennis, Sport en Gezondheid) kijkt niet alleen vooruit naar 2025, maar blikt ook terug op de historie van Leiden: “Het is fantastisch dat we in 2025 Nationale Onderwijsstad zijn, want in dat jaar viert ook de oudste universiteit van ons land, Universiteit Leiden, haar 450-jarige bestaan.”

Dat Leiden een echte kennisstad is, wordt volgend jaar extra onderstreept als we Nationale Onderwijsstad zijn. “Zowel de universiteit als het hbo en mbo maken baanbrekende ontdekkingen mogelijk, talent kan zich hier ontplooien en onze kenniseconomie blijft ook voortdurend innoveren.”

Alle activiteiten die in 2025 in Leiden worden georganiseerd staan op www.leidennationaleonderwijsstad.nl. Die site wordt ook steeds aangevuld.

 

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×