(Foto: PR)

Nieuwe stoelen, nieuw programma: er waait een frisse wind door Ins Blau

Er is het laatste jaar een hoop gebeurd bij het vlakkevloertheater Ins Blau in Leiden. Er werd een crowdfunding gestart om nieuwe stoelen aan te schaffen en oprichter Kees van Leeuwen nam afscheid. Dat was voor de cultuurredactie van Sleutelstad reden om bij te praten met de nieuwe directeur Mirjam Hensgens.

Hensgens vertelt in het programma Cultuur071 trots dat de crowdfunding voor nieuwe stoelen snel is afgerond. Dankzij Fonds 1818 maar zeker ook dankzij de donateurs. Helaas zijn de nieuwe stoelen nog niet te bewonderen. Dat komt door planning van de leverancier en doordat de vloerbedekking ook vervangen wordt. Daarvoor moet de zaal twee weken dicht, maar dat kan nu door het drukke programma niet.

Met het afscheid van Kees van Leeuwen heeft Tamara Griffioen het creatieve stokje opgenomen. Voor het einde van het jaar moet het nieuwe programma klaar zijn.

Ruimte
Hensgens legt uit wat het verschil is tussen Ins Blau en bijvoorbeeld een theater als De Generator. Ins Blau ontwikkelt wel eigen producties maar biedt ook ruimte aan producties van andere partijen uit het hele land. Bij de Generator en ook een plek als Imperium theater worden er meer eigen producties gedaan.

Er was dit jaar ook tegenslag met het sluiten van de Brandweerkazerne aan de Gooimeerlaan. Dit was een plek waar het theater 24/7 terecht kon om te werken aan nieuwe producties. Hensgens: “Het zou fijn zijn als er nog een dergelijke plek bij komt in de stad, maar op dit moment is die er nog niet. Zoals het er nu uitziet worden het er alleen maar minder.”

Het programma en informatie over de voorstellingen van Ins Blau zijn te vinden op de website.

Cultuur071: Directeur Mirjam Hensgens over theater Ins Blau.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×