DiegoOntdekt! met Ronald Florijn. (Foto: Diego Ouwerkerk)

Sportpodcast DiegoOntdekt: aan de keukentafel met olympisch roeikampioen Ronald Florijn

In de nieuwste aflevering van de sportpodcast DiegoOntdekt! is de Leidse roeigrootheid Ronald Florijn te gast. Sleutelstad publiceert als partner de afleveringen van DiegoOntdekt!, net als de podcasts ‘Leiden Inside’ en ‘ZZ Leiden basketbal podcast’. In deze DiegoOntdekt! praat de Leidse maker Diego Ouwerkerk met sporters uit de regio over hun verhaal, over actualiteiten en natuurlijk over sport zelf.

Florijn is voormalig roeier met een indrukwekkende staat van dienst. Met maar liefst twee olympische gouden medailles op zijn naam en vier deelnames aan de Olympische Spelen is Florijn een ware legende in de roeiwereld. Tijdens deze aflevering gaat het gesprek onder meer over roeien als sport, het belang van wattage en energie in de roeisport en de interessante verhouding tussen sport, economie en politiek.

Ronald Florijn is ook de vader van Karolien en Finn Florijn, die die weekend nog werden gehuldigd voor hun gouden medailles die zij wonnen tijdens de Olympische Spelen van Parijs. Ook jongste zoon Beer Florijn timmert aan de weg in de roeiwereld.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×