(Foto: PR)

Festival Arm! maakt armoede bespreekbaar

Festival Arm! heeft tot doel om armoede bespreekbaar te maken door middel van theatervoorstellingen en debatten. Voor de tweede editie van het festival zijn vier makers gevraagd aan de slag te gaan met het thema. Arm! vindt plaats op 26 oktober in Theater de Generator in Leiden.

De vier makers hebben een performance in allerlei vormen voorbereid zoals tekst, zang en dans, met als doel stigma’s te doorbreken en oplossingsgericht naar de kern van het probleem te kijken. Bij Cultuur071 vertelt artistiek leider Jonny Tudor van Theater de Generator dat het eigenlijk bizar is dat in een land als Nederland nog zoveel armoede is. “Het bezoek aan de voedselbank in Leiden is alleen maar gestegen. Daarom is een tweede editie van Arm! nodig. Misschien is theater wel een goede vorm omdat het mensen samenbrengt.”

Een van de vier theatermakers, Woody Grooves, kreeg de opdracht om een performance te maken van 15 minuten waarin het armoedeprobleem moet worden opgelost. Grooves ging aan de slag met als uitgangspunt dat alles niet goed is verdeeld. Die insteek is ook de naam van zijn nummer ‘Waarom is nog niet alles gratis‘.

Ook in Leiden is de armoede flink gestegen. Het is volgens Tudor niet gek omdat Leiden vanuit het verleden een arbeidsstad is waar mensen van allerlei afkomsten en nationaliteiten naast elkaar leven. Meer en meer mensen leven in armoede en vaak praten ze hier liever niet over. Zeker in een stad als Leiden is het goed om het wel met elkaar te bespreken. Op de vraag of er net als afgelopen editie ook een hoger doel is, zegt Tudor dat dit afhangt van wat er uit de gesprekken naar voren komt. “Het publiek zal de belangrijkste oorzaken en hopelijk oplossingen aandragen.”

Het festival is gratis te bezoeken, maar een kaartje van te voren reserveren is wel verstandig. Voor de bezoekers die meedenken is er zelfs nog een kleine vergoeding beschikbaar.

Cultuur071: Jonny Tudor en Woody Grooves over festival ARM! in de Generator.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×