Fennie Lansberger en Joost van Schie. (Foto: PR)

Waarde-Ring 2024 voor winkelconcept Oogst in Leiden

De Waarde-Ring, bestaande uit een speldje en een oorkonde is deze week uitgereikt aan Oogst in Leiden. De prijs werd door gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Mariëtte van Leeuwen uitgereikt aan Fennie Lansberger die samen met Joost van Schie met het winkelconcept Oogst zich richten op een gezond voedselsysteem.

Met de Waarde-Ring zet de provincie tijdens ‘De Week van Ons Eten’ drie initiatieven in de schijnwerpers die zich actief inzetten om de relatie tussen boeren, tuinders en burgers te versterken. Het winkelconcept Oogst werkt samen met natuurinclusieve boeren. “De boeren ontvangen voor hun producten een goede prijs”, licht Lansberger toe. “Daardoor kunnen zij weer investeren in duurzame werkwijzen.”

In de Oogstwinkel in Leiden verkoopt Van Schie zijn eigen kaas en daarnaast ook een divers assortiment verse seizoensproducten van boeren uit de buurt. De schappen liggen vol groenten, fruit, zuivel en vlees van dichtbij en ambachtelijke streekproducten zoals brood, pasta, honing en wijn. Alle boeren die aangesloten zijn bij Oogst werken natuurinclusief, een ecologisch houdbare vorm van voedselproductie.

Naast Oogst uit Leiden kregen de Rotterdamse initiatieven Mensa Mensa en Harvest Care ook een Waarde-Ring uitgereikt in het Provinciehuis onder belangstelling van artsen, hoogleraren, wetenschappers, onderzoekers, GGD’ers, ambtenaren van gemeenten en provincie, stedenbouwkundigen, architecten en maatschappelijke organisaties.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×