(Afbeelding: PR)

Troostrijk: Leidse makers organiseren avond vol kunst en cultuur

In Leiden vindt op maandag 9 december een bijzondere avond plaats voor en door lokale makers. Onder de noemer ‘Troostrijk’ komen kunstenaars uit verschillende disciplines bijeen om hun werk en verhalen te delen. Fotografie, videokunst, mode, zang en poëzie zijn slechts enkele van de kunstvormen die tijdens deze avond worden gepresenteerd.

Het idee achter de avond is ontstaan uit een jaar lang verzamelen van wat mensen troost biedt. Dit gebeurde door middel van kaarten waarop bezoekers hun persoonlijke bronnen van troost konden opschrijven. “Vanuit deze verzameling gedachten en gevoelens ontstond het idee voor een makersavond,” vertelt Geert van der Velden van Fields of Wonder. Hij is een van de initiatiefnemers en was te gast bij Cultuur071.

Fields of Wonder brengt beeldend ervaringstheater. Met Geert van der Velden als initiator, vormgever en artistiek leider. Fields of Wonder is een theaterplatform met een wisselende samenstelling aan makers en performers.

Makers in de schijnwerpers
Naast de veelzijdige optredens en presentaties, wordt tijdens Troostrijk een nieuwe prijs in het leven geroepen. Waar sporters al lange tijd hun eigen onderscheidingen hebben, bestaat er nog geen vergelijkbare erkenning voor lokale makers. “Juist in deze tijd van bezuinigingen en een tekort aan werk- en expositieruimte kunnen makers een schouderklopje goed gebruiken,” aldus Van der Velden.

Troostrijk geeft de Leidse kunstenaars niet alleen een platform om hun kwetsbaarheid te tonen, maar ook hun veerkracht en creativiteit. Het evenement biedt bezoekers de kans om zich te laten inspireren door de kracht van kunst in moeilijke tijden. Kaarten voor Troostrijk zijn verkrijgbaar via de website van de Leidse Schouwburg.

Geert van der Velden te gast bij Cultuur071.

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×