Wilco van Doorn. (Foto: PR)

Wilco van Doorn blijft klimaatburgemeester van Wassenaar

Wilco van Doorn gaat door als klimaatburgemeester van Wassenaar. De Wassenaarder werd vorig jaar benoemd en plakt er nu dus nog een jaar aan vast.

De klimaatburgemeester is een initiatief van het ministerie van Klimaat en Groene Groei. Doel van het ministerie is om in elke gemeente in Nederland minstens een klimaatburgemeester te benoemen. Die klimaatburgemeesters zouden inwoners van hun gemeente moeten stimuleren te verduurzamen en klimaatmaatregelen te nemen.

Dochter
Van Doorn wilde graag klimaatburgemeester worden vanwege zijn dochter. “Ik wil ervoor zorgen dat zij kan opgroeien in een schone en groene omgeving, waarin ze trots kan zijn op de natuur en zich veilig en gezond kan ontwikkelen.

We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om nu stappen te zetten voor een toekomst waarin onze kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van een leefbare aarde, vol biodiversiteit en frisse lucht. Ik wil laten zien dat iedereen hierin een rol kan spelen”, aldus Van Doorn.

De klimaatburgemeester heeft een grote rol tijdens de Nationale Klimaatweek. Deze vindt dit jaar plaats tussen 11 en 17 november. Mensen die ook klimaatburgemeester willen worden kunnen zich aanmelden bij het ministerie. Er kunnen meerdere klimaatburgemeesters in een gemeente zijn, dus ook Wassenaarders kunnen zich aanmelden.

 

 

 

 

 

Duurzaamheid Maatschappij Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×