(Foto's: Chris de Waard)

Activisten van Extinction Rebellion dragen biodiversiteit ten grave

Nadat Extinction Rebellion Leiden afgelopen week al een beroep deed op Naturalis Biodiversity Center om meer werk te maken van het informeren van de bezoekers over de biodiversiteitscrisis, voerden zo’n twintig leden van de groep vanmiddag rond 16.00 uur ook actie in het gebouw aan de Darwinweg.

Met vlaggen en een uitvouwbare dooskist werd symbolisch de biodiversiteit ten grave gedragen. Dat deden de actievoerders door vanaf de bovenste etage langzaam de trappen van het geopende museum af te dalen, terwijl in de hal op de begane grond een dodenmars werd gespeeld door een aantal muzikanten. Aan het publiek werden flyers uitgedeeld.

Chris de waard nam een kijkje bij de actie en sprak met woordvoerder Janienke van Extinction Rebellion Leiden en Robin Heerink van Naturalis.

Een woordvoerder van Naturalis laat weten niet zoveel te kunnen met de eis om ‘eerlijk’ te zijn. “We zijn al langer met Extinction Rebellion in gesprek.” Dat beaamt ook Janienke van XR Leiden, maar volgens haar levert al dat praten niets op. “Naturalis heeft een pretpark van het biodiversiteitscentrum gemaakt. Ze zetten opgezette dieren bij elkaar die elkaar in het wild nooit tegenkomen. Ze moeten het publiek informeren over de staat van de natuur.”

Toen het tegen 17.30 uur begon te lopen, de sluitingstijd van het museum, vorderde de inmiddels opgetrommelde agenten de actievoerders om te vertrekken. Niet iedereen gaf daar vrijwillig gevolg aan. Deze demonstranten zijn naar buiten begeleid of weggesleept door de politie.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×