(Foto: PR)

Tiende keer Jazz in de kamer

In 2015 bedachten de bekende Leidse saxofonist Bart Wirtz en zijn partner Sylvia Karres ‘Jazz in de Kamer’. Een evenement waarbij je, onder begeleiding van een gids, een route kan volgen langs diverse Leidse huiskamers waar korte jazzoptredens plaatsvinden. Komende donderdag, 24 oktober, vindt dit populaire muziekevenement voor de tiende keer plaats.

“Eigenlijk is het concept in al die jaren steeds hetzelfde gebleven”, zegt Edwin van Veen, een van de organisatoren van het evenement. “We hebben ook dit jaar weer vijf verschillende routes, met per route optredens op drie locaties. Bij elkaar zijn er dus vijftien verschillende concertjes.”

Griezelig
Dat het concept van huiskameroptredens aanslaat, blijkt wel uit het feit dat Jazz in de Kamer vrijwel altijd is uitverkocht. Van Veen denkt dat het succes schuilt in een combinatie van de kwaliteit van de geprogrammeerde musici, de nieuwsgierigheid van de bezoekers naar wat er achter de voordeur van veelal bijzondere panden te zien is en de intieme setting tijdens het concert. “Bij zo’n huiskameroptreden zitten de musici en het publiek heel dicht op elkaar. Voor zowel de artiesten als het publiek is dat een aparte ervaring, hoewel sommige artiesten het ook wel een beetje griezelig vinden.”

Verrassingsroute
In verband met de jubileumeditie van Jazz in de Kamer is er dit jaar een zogenaamde verrassingsroute in het programma opgenomen. Van Veen: “Bij vier routes weet het publiek wie er zullen optreden, informatie daarover staat op onze website. Bij de verrassingsroute is die informatie niet bekend gemaakt en moeten de bezoekers maar afwachten wat ze die avond te zien en te horen krijgen. Wel kan ik alvast verklappen dat bij deze route uitsluitend Leidse topartiesten zullen optreden.”

De tiende editie van Jazz in de Kamer is al bijna uitverkocht, maar voor de snelle beslissers is via www.jazzindekamer.nl nog een beperkt aantal kaartjes voor route nummer 3 verkrijgbaar.

Organisator Edwin van Veen vertelt in Cultuur071 over Jazz in de Kamer.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×