Julius Terpstra en Christoffel Klap. (Foto: Monique Shaw)

Gouden Speld voor Ons Doel directeur bestuurder Christoffel Klap

De Gouden Speld van de stad Leiden is maandagochtend door wethouder Julius Terpstra uitgereikt aan de vertrekkende directeur-bestuurder van woningcorporatie Ons Doel. Christoffel Klap kreeg de onderscheiding voor de uitzonderlijke bijdrage die hij in de afgelopen negen jaar heeft geleverd aan de stad.

“Christoffel Klap heeft met zijn toewijding, verbindend vermogen en vastberadenheid een blijvende stempel gedrukt op de stad”, sprak Terpstra uit tijdens de ceremonie. “Onder zijn leiding heeft Ons Doel niet alleen veel nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd, maar heeft hij ook bijgedragen aan de bredere sociale cohesie in Leiden.”

Klap begon zijn carrière bij woningcorporatie Portaal en keerde in 2015 terug als directeur van Ons Doel. Onder zijn leiding werden verschillende projecten opgestart, zoals de ontwikkeling van De Driftkikker, Brahmslaan en Sumatrahof. Naast nieuwbouw heeft Klap zich ook ingezet voor verduurzaming van bestaande woningen, met grootschalige uitrol van zonnepanelen en experimenten rond gasloze woningen.

Ook de inzet van Klap tijdens de energiecrisis bleef niet onopgemerkt. Het project taskforce energiearmoede bleek van grote waarde voor huurders in kwetsbare posities. Daarnaast stond Klap bekend als verbinder die zich ook inzette voor sociale duurzaamheid en armoedebestrijding. “Zijn werk en visie hebben de stad blijvend veranderd”, aldus Terpstra.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×