De nieuwe buurttuin in De Kooi werd geopend met een feestje. (Foto's: Emile van Aelst)

De Kooi heeft een eigen buurttuin

De Kooi heeft sinds maandag officieel een eigen buurttuin. De stenen tuin voor het Huis van de Buurt in de Driftstraat is omgetoverd tot een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, van het groen kunnen genieten en zelf kunnen tuinieren.

Buurtcoach Lilian Tebi van Incluzio had het project de afgelopen maanden onder haar hoede. Samen met de gemeente Leiden, wooncorporatie Portaal, deelnemers van Gemiva en leerlingen van Praktijkschool Het Waterland werd de buurttuin gerealiseerd. Tebi: “Dit was alleen een stenen gebouw met een stenen tuin, gebouwd voor feestjes en een plek waar veel hangjongeren kwamen. Nu is het een levendige tuin geworden waar mensen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten en mooie momenten met elkaar kunnen delen.”

Deelnemers van Gemiva en leerlingen van Praktijkschool Het Waterland helpen mee de tuin te onderhouden. Ook buurtbewoners kunnen met ideeën voor de tuin binnenlopen. “Dan maken we een afspraak en kijken we wat er mogelijk is”, vertelt Tebi. “We hebben krachten gebundeld om dit mogelijk te maken, nu is het aan ons en de buurtbewoners om dit voort te zetten.”

Reanne van Kleef sprak met Lilian Tebi van Incluzio over de buurttuin.

Leiden Link in Bio Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×