Ook de grote zaag wordt ingezet. Niet alle bomen vallen netjes en dan moet je een beetje zagen. (Foto: Natuurwerkdag)

Groene handen gezocht voor Natuurwerkdag in Wassenaar

De boswachters kunnen tijdens de Natuurwerkdag in Wassenaar op zaterdag 2 november nog wel wat helpende handen gebruiken. Belangstellenden kunnen aanhaken bij een vrijwilligerswerkgroep van Staatsbosbeheer en helpen om struiken en bomen te verwijderen langs de watergangen in het poldergebied de Duivenvoordse-Veenzijdsepolder bij Wassenaar.

Vrijwilligers krijgen frisse buitenlucht, ze leren nieuwe mensen kennen en ervaren hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur, aldus de organisatoren.

De werkgroep van Staatsbosbeheer werkt in de wintermaanden in de Duivenvoordse- Veenzijdsepolder, in Wassenaar, Leidschendam en Voorschoten. Door de werkzaamheden wordt de polder geschikter gemaakt voor wandelaars, maar ook voor weidevogels als grutto en kieviet. Het gaat om activiteiten als het zagen van bomen, het verzamelen en afvoeren van het hout, etc.

Geen lawaai
Er wordt geen gebruikgemaakt van machines, alles gaat met de hand, er is dus ook geen lawaai of stank. Samenwerken is hierbij van belang, maar iedereen volgt zijn eigen tempo en natuurlijk is er tijd voor pauze. Voor gereedschap, handschoenen en een ongevallenverzekering wordt gezorgd. Zorg zelf voor oude warme en waterdichte kleding, laarzen of hoge schoenen die tegen een stootje kunnen.

Aanmelden
Aanmelden voor de Natuurwerkdag kan via: www.natuurwerkdag.nl.Kun je deze zaterdag niet komen, maar heb je wel zin om te ontdekken of dit vrijwilligerswerk bij je past, meld je dan aan bij een coördinator. De vrijwilligersgroep werkt tussen november en maart 2025 om de week op zaterdag van 9.30 uur tot 13.00 uur.

 

 

 

Duurzaamheid Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×