Eveline de Goeje bijt als een echte kampioen in haar gouden medaille, behaald bij het Special Olympics Nationaal Sneeuwsport Evenement in Bergen. (Foto: Niek de Goeje)

Langlaufen op borstelbaan levert Eveline de Goeje gouden medaille op

Vroeg uit bed, maar wel een gouden plak voor Eveline de Goeje. Afgelopen zaterdag werd ze eerste in de langlaufwedstrijd in het Noord-Hollandse Bergen. Een mooie opmaat naar haar deelname aan de Special Olympic Winter Games in Turijn in maart 2025.

“Ik moest heel vroeg op, half zeven. En pas om zes uur ’s avonds was ik terug,” vertelt De Goeje. “Het was heel leuk, maar ik was wel heel moe. Lekker gekletst en ik ben eerste geworden. Eerst moesten we een rondje langlaufen om te zien wie bij wie in de groep kwam. Ik kwam bij de meiden.” En ze won goud.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Eveline de Goeje over haar gouden medaille langlaufen bij het Special Olympics Nationaal Sneeuwsport Evenement in Bergen.

Er lag natuurlijk geen sneeuw in Bergen, maar wel een borstelbaan waar de langlaufers op terecht konden. “Ik langlauf elke zondag in Gouda en daar is ook een borstelbaan. Dat zijn een soort matten. Ik langlauf alleen in de winter, de rest van het jaar doe ik aan wielrennen. Verder loop ik elke dag een uur. Daar voel ik me prettig bij.”

Over de langlaufvereniging in Gouda is De Goeje ook vol lof. “Ze accepteren me zoals ik ben, ze houden rekening met wat ik wel en niet kan en ik kan altijd met hen praten.”

Feesten
De Goeje gaat de komende maanden rustig haar gangetje in de voorbereiding op Turijn, een soort Olympische Winterspelen. “We gaan met een heel groot TeamNL, met skiërs, schaatsers en ook dansers. Waarschijnlijk met de trein. Mijn ouders mogen wel komen kijken, maar moeten wel apart reizen. Ik ga natuurlijk voor goud. En om daarna te feesten.”

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×