Biggg Festival 2023. (Foto: Emile van Aelst).

Biggg Festival verhuist naar Stadsgehoorzaal

ProKwadraat en Smallbands organiseren op 10 november voor de derde keer het Biggg Festival in Leiden. Het evenement verhuist van Scheltema naar de Stadsgehoorzaal. Biggg is een muziekfestival met negen verschillende acts in diverse muzikale stijlen: jazz, blues, wereldmuziek, pop en klassiek.

Muziekgroepen met klinkende namen als Tiny Little Bigband, Lucky Losers en The Hague Jazz Project spelen afwisselend met kleinere gezelschappen als Duo Verkijk, Cello Duo Tobon & Thomas Zonderop en Frank van Meeteren met The Hokum Boys. Ook Maarten Combrink Quintet en Trio de Mast, van Delft en Salema ontbreken niet, evenals publiekslieveling Chris Koenen met Aad van Pijlen en Tijn Koenen.

Geen Scheltema
Het Biggg Festival wordt dit jaar georganiseerd op de benedenverdieping van de Stadsgehoorzaal en niet in Scheltema. In de Grote Zaal wisselen diverse grotere acts elkaar af. De Cornelis Schuytzaal is voorbehouden aan klassiek en wereldmuziek. De gasten worden in de foyer aan de Breestraat verwelkomd door het Chris Koenen Trio.

Biggg Muziekprijs
De Biggg Leiden Muziekprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt in het Leidse muzieklandschap. Tijdens het Biggg Festival wordt bekend gemaakt wie de opvolger wordt van Anton van Hooidonk.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×