(Foto: Politie)

Date loopt uit op zware mishandeling 38-jarige man uit Leiden

Een 38-jarige Leidenaar die via een datingapp een afspraak maakte is van een koude kermis thuisgekomen. Hij is door zijn ‘date’ zwaar mishandeld in zijn eigen huis aan de Voorstraat in Leiden. Een jaar later is de dader nog niet gevonden, de politie is opzoek naar nieuwe tips

De mishandeling, die al plaatsvond op vrijdag 3 november 2023, begon direct toen het slachtoffer de deur van zijn woning opende voor zijn afspraakje. Direct werd hij door een onbekende man hardhandig naar binnen geduwd. Met een voorwerp is hij hard op zijn hoofd geslagen. In een poging om aan zijn belager te ontkomen vlucht het slachtoffer naar boven. Zijn belager gaat achter hem aan en op zijn slaapkamer wordt hij op zijn bed gedrukt en wordt zijn keel dichtgeknepen.

Uiteindelijk kan het slachtoffer zich losmaken van zijn belager, rent naar beneden en kan via de achterdeur de woning verlaten. Het slachtoffer moest zich laten behandelen aan een flinke wond op zijn hoofd. Ook merkt hij op dat een enveloppe met geld was verdwenen.

Het onderzoek van de politie is al bijna een jaar bezig. En ondanks een goed signalement van de dader tast de politie nog in duister wie deze dader is. Via beelden van de deurbelcamera is te zien dat de belager een lichte getinte man is tussen 25 en 30 jaar oud met gezichtsbeharing. Die avond droeg de belager een grijze jas met capuchon met bontkraag en had een sjaal voor zijn gelaat. De bril die de belager op had zou een vermomming kunnen zijn.

De recherche komt graag in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Digitaal tippen kan via de formulieren op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×