(Foto's: Jan Frensen)

Eerste schep de grond in voor nieuwbouw Kappa-Omega

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats is woensdag het startschot gegeven voor de nieuwbouw van het nieuwe woningcomplex Kappa-Omega in de Lammenschansdriehoek. Op het gebied tussen bouwmarkt Gamma en het recent opgeleverde woningcomplex Hof36 komen twee gebouwen, met daarin 275 woningen, 119 van die woningen vallen in de sociale- en middeldure huursector.

Danny Wijnbelt van woningcorporatie De Sleutels is blij met de nieuwe ontwikkeling. “Juist op deze plaats, waar nog weinig sociale huur is, kunnen we echt een verschil maken met elkaar.” De Sleutels neemt in totaal 119 woningen af. 87 daarvan vallen in de sociale huursector, de rest is middeldure huur. Doordat de sociale woningen in handen komen van een woningcorporatie, en niet bij een projectontwikkelaar, blijven de woningen min of meer permanent binnen die sociale sector. Anders zouden ze na twintig jaar verkocht mogen worden.

Daarmee wordt, aldus Wijbelt ‘nep sociale huur’ voorkomen. “Commerciële partijen hebben een winstoogmerk en zullen dus altijd anders omgaan met zo’n woning.” Een corporatie kan dat beter, aldus Wijnbelt. “Kijk naar het beheer of de toewijzing aan speciale doelgroepen.”

Danny Wijnbelt van De Sleutels in gesprek met verslaggever Jan Frensen over de nieuwe ontwikkeling in de Lammenschansdriehoek.

Tijdcapsule
Bij de bijeenkomst op de bouwplaats werd door De Sleutels, bouwbedrijf Heembouw en ontwikkelaars Green Real Estate en Jakas gevierd dat de bouw van het complex begonnen is. In aanwezigheid van bouwwethouder Julius Terpstra werd een tijdcapsule begraven als symbolische start van de bouw, die in realiteit al een tijdje bezig is, te zien aan de grote hopen zand en metalen buizen die de bouwplaats sieren.

De bouw van het complex duurt naar verwachting drie jaar. Tijdens de bouw worden omwonenden door middel van een app op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Leiden Link in Bio Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×