Iedereen mag een kaartje in tijdcapsule bij Oud Poelgeest doen

Bij kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest wordt op 30 oktober een bijzondere tijdcapsule geplaatst. Met de capsule hopen Dorpsmarketing Oegstgeest en het op het Bio Science Park gelegen Bio Partner een link te leggen tussen het verleden en toekomst. Iedereen is welkom een kaartje in de capsule te komen doen.

Het idee voor de tijdcapsule werd bedacht door Dorpsmarketing Oegstgeest. De organisatie viert dit jaar dat wetenschapper Herman Boerhaave driehonderd jaar geleden landgoed Poelgeest kocht. Die link met Boerhaave vormt een blik naar het verleden, de high-tech tijdcapsule van Bio Partner een link naar het heden en de toekomst. “De capsule gaat gevuld worden met dromen en objecten van nu om te dienen als inspiratie voor de toekomst”, aldus dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt. “Het markeert een moment van reflectie, maar ook van hoop en een vooruitblik op wat komen gaat.”

De organisatie hoopt dat Oegstgeestenaren en andere mensen uit de regio op de 30e langskomen bij het kasteel om een kaartje in de tijdcapsule te doen. Dat kan tussen 11.00 uur ’s ochtends en 17.00 uur ’s middags. Daarna wordt de capsule vergrendeld. “Dit is de kans om een blijvende bijdrage te leveren aan de toekomst van ons dorp en een stukje van vandaag mee te geven aan de volgende generaties”, aldus Van der Jagt.

Cultuur Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×