(Foto: Emile van Aelst)

Oude ambulancepost maakt plaats voor kantoren en laboratoria

Het oude ambulancegebouw aan de Pesthuislaan in Leiden wordt omgebouwd tot kantoorruimten en laboratoria. Het gebouw wordt maximaal 16 meter hoog aan de kant van het Pesthuiscomplex en maximaal 28 meter langs de Plesmanlaan. Bewoners en andere betrokkenen kunnen de komende zes weken op het plan reageren.

Het gebouw is al een tijd niet meer in gebruik als ambulancepost en wordt momenteel gebruikt door autoverhuurbedrijf HuurMij. De herontwikkeling sluit aan bij het nieuwbouwproject ‘Vondel en de Zwaan‘ aan de overkant van de Plesmanlaan en de ontwikkeling van het Stationsgebied.

Wethouder Fleur Spijker: “Dit is een prominente plek in het Leiden Bio Science Park en we willen de aansluiting maken met andere delen van de stad. Dit pas past heel erg bij wat we willen: het Leiden Bio Science Park laten doorgroeien tot een innovatiedistrict. Bedrijvigheid staat voorop, maar we zoeken de combinatie met huizen, horeca en onderwijsinstellingen. Dat maakt het tot een heel aantrekkelijk gebied.”

De afgelopen decennia is het Leiden Bio Science Park enorm gegroeid. Het Leidse deel begint dan ook behoorlijk vol te raken en daarom wordt er naar uitbreiding in de regio gekeken. Spijker: “Het Leiden Bio Science Park is de economische motor van onze regio. Samen met de buurgemeenten hebben we onderzoek laten doen en we zien dat we nieuwe ruimte in de regio nodig hebben. Dat zijn we nu samen met Katwijk en Oegstgeest aan het oppakken.”

Jan Frensen in gesprek met wethouder Fleur Spijker over de ontwikkelingen in het Laiden Bio Science Park.

Economie Leiden Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×