De Binnenvest geeft daklozenkalender uit

4

Donderdag nam burgemeester Lenferink in Diaconaal Centrum de Bakkerij het eerste exemplaar in ontvangst van de Binnenvest Jaarkalender 2008. De kalender toont de cliënten van De Binnenvest, veelal daklozen en verslaafden, als ‘gewone mensen’. Verschillende mensen, bedrijven en organisaties ontwikkelden, samen met cliënten van De Binnenvest, de kalender met daarin foto’s van de daklozen. Steeds worden ze afgebeeld op de manier waarop ze meestal in de stad te zien zijn, en een keer nadat ze een ‘make-over’ hebben ondergaan. Stichting de Binnenvest wil met de kalender de mensen in de maatschappelijke opvang op een positieve manier in beeld brengen.

De kalender heeft een beperkte oplage. Een deel wordt verspreidt in de omgeving van Nieuwe Energie om de omwonenden te bedanken voor de constructieve opstelling bij de komst van de Dag- en Nachtopvang op die plek. Een ander deel wordt verkocht voor € 4,95. De opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van De Binnenvest. Deze Stichting heeft als doel het draagvlak voor mensen in de maatschappelijke opvang te vergroten en met het geld steunen zij kleine projecten voor dak- en thuislozen die niet door reguliere budgetten worden vergoed.

De kalender is te koop aan de balie van het Dienstencentrum (naast de Bakkerij) aan de Oude Rijn 44. (van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur), bij SPIL, Pelikaanstraat 5, (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur, bij de Goede doelenmarkt in de Hortus, Rapenburg 73 (op zondag 9 december van 10.00 uur tot 16.00 uur) en bij V&D (hoofdingang aan de Aalmarkt, op dinsdag 4 december van 14.00 uur tot 18.00 uur en op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 december van 10.00 uur tot 18.00 uur).

Delen

4 reacties

  1. Ik zou zeggen kopen deze kalender ten bate van hen die ook allemaal kind zijn geweest van zorgzame ouders als wij denken te zijn , En dank god als je eigen kind nooit in zo een kalender komt te staan , Denk maar alleen als je de kalender door bladerd hoe moeilijk deze jonge (kinderen) mensen het hebben om verslaaft en of dakloos te zijn.

  2. graag zou ik hem willen koopen maar het kan niet via internet

    maar gem.pak het probleem aan en zorg dat leiden geen dak loozen heeft mat kerst .

  3. Kan je hem ook via internet kopen?

    Zag de vraag al staan maar zie geen antwoord.

    Gods Zegen marieke

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline