Locatie:

Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat 1
Leiden

Wanneer:

Zaterdag 28 mei van 20.00 tot 22.00 uur

Entree:

15 euro

Benefietconcert: Schubert, Schumann en Ravel

In de Lokhorstkerk spelen Daan Boertien en Marlen Korf liederen van Schubert, Schumann en Ravel op zaterdag 28 mei om 20.00 (inloop 19:30) voor het goede doel: het inzamelen van geld voor de restauratie van het dak van de Lokhorstkerk.

Daan Boertien is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Recentelijk trad hij op met internationaal gevierde zangers. Onlangs kwam een cd van hem uit met de bariton Michael Wilmering, met de Winterreise van Schubert. Hij won vele prijzen, o.a. de eerste prijs van het Gustav Mahler Wettbewerb in Hamburg als beste liedbegeleider. Hij is bekend van radio en TV en heeft optredens in het Concertgebouw, Tivoli-Vredenburg, de Nationale Opera, Muziekgebouw aan het IJ en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Marlen Korf, sopraan, is de partner van Daan Boertien en een veel gevraagd soliste. Zij zong met verschillende Duitse orkesten in o.m. de passies van Bach, Mozarts Requiem, Händels Messiah en Dvorak’s Stabat Mater. Marlen zong reeds in Brazilië, Shanghai, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Daarnaast is zij actief als opera zangeres aan de Opera Stabile van de Hamburgse Staatsoper. Samen met Daan deed zij mee aan het Grachtenfestival van Amsterdam in 2020.

Kaartverkoop aan de zaal: volwassenen 15,00, studenten/cjp 12,50 (incl koffie/thee).

Gepubliceerd: 18 mei 2022



Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×