(Foto: Rick van Gelder).

Lokhorstkerk vraagt steun van Leidenaren om dak te repareren

Het 200-jaar oude dak van de Lokhorstkerk aan de Pieterskerkstraat moet worden gerepareerd. Afgelopen november kwam een deel van het stucplafond van de Lokhorstkerk naar beneden. De metalen bevestigingen van het plafond waren aangetast door ouderdom en vocht. De kosten om het dak te repareren en de isolatiemaatregelen om het energieverbruik terug te dringen bedragen 150.000 euro.

Een derde van het benodigde bedrag wordt gedekt uit restauratiefondsen, een derde komt van de eigenaar, de Doopsgezinde Gemeente Leiden. Voor het resterende bedrag rekent De Doopsgezinde Gemeente Leiden op de vrijgevigheid van particulieren: kerkleden, bezoekers, monumentenliefhebbers en geïnteresseerden in Leidse geschiedenis. Verschillende culturele organisaties uit Leiden en de regio verlenen steun door benefietconcerten en -lezingen te organiseren.


Jan Willem van Rijn van Alkemade vertelt aan Rick van Gelder over het dak van de Lokhorstkerk.

De Lokhorstkerk brengt later in het jaar een nieuw boek uit over de Lokhorstkerk: “Verhalen over de geschiedenis van dit gebouw en de betekenis voor het sociale en culturele leven van de stad verdienen een breed publiek”. De opbrengst is bestemd voor de restauratie. Voor meer informatie en het benefietprogramma kan de bezoeker terecht op de website van de Lokhorstkerk. Het eerste benefietconcert vindt plaats op 28 mei: Daan Boertien en Marlen Korf voeren liederen op van Schubert, Schumann en Ravel.

Cultuur Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×