Locatie:

Rapenburg 73, Leiden

Wanneer:

Zaterdag 14 mei van 16.00 tot 17.00 uur

Entree:

Gratis

Het zwarte gat in het hart van onze Melkweg

Deze donderdag publiceerde de Event Horizon Telescope (EHT) de allereerste foto van het zwarte gat in het midden van onze Melkweg, Sagittarius A* genaamd. Een foto die alleen genomen kon worden met een mondiaal netwerk van telescopen. Hoe kwam deze foto precies tot stand? En wat betekent die voor de wetenschap?

Directeur van het EHT en Leids hoogleraar, Huib Jan van Langevelde, geeft op zaterdag 14 mei 2022 een publiekslezing over de onthulde resultaten. Deze openbare lezing vindt plaats om 16.00 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. Dit evenement is gratis, met Nederlands als voertaal. We willen bezoekers vragen om zich aan te melden via de website van de Universiteit Leiden.

Gepubliceerd: 13 mei 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×