Locatie:

Vronkenlaan 46
Leiderdorp

www.leiderdorpsmuseum.nl

Wanneer:

Zondag 26 juni van 15.30 tot 16.30 uur

Entree:

Gratis

Lezing over Leithon, het aller vroegste Leiderdorp (550 - 843)

Bob Reidsma geeft een lezing over het aller vroegste Leiderdorp, een nederzetting in de laat Merovingische en Karolingische tijd (550 – 843). Op de plek waar nu het Leithon Park ligt, zijn in 2013 restanten gevonden van deze nederzetting, gelegen aan het riviertje de Leitha. De Leitha mondde uit in de Rijn.

Op de hogere wallen langs het water woonden zo’n zeventig mensen die behoorden tot de bevolkingsgroep “de Friezen”. De opgravingen hebben een groot aantal voorwerpen opgeleverd die een goed beeld geven van het leven van de bewoners. Hoe zij woonden, wat zij aten, welke producten werden verbouwd en de handel die werd gedreven via de Rijn.

Graag aanmelding via info@leiderdorpsmuseum.nl.

Gepubliceerd: 5 juni 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×