Locatie:

Leidse binnenstad
www.lakenfeesten.nl

Wanneer:

Vrijdag 24 juni van 19.00 tot 21.00 uur

Entree:

Gratis

Peurbakkentocht 2022: 'de bakens verzetten'

Een van de leukste evenementen van het jaar: de Peurbakkentocht, onderdeel van de Leidse Lakenfeesten. In de binnenstad varen vijftig kleurige vaartuigjes, de zogeheten peurbakken. De peurbak is een houten bak of boot. Vroeger werden deze gebruikt om op paling te vissen.

Tegenwoordig is de traditie van de zelfgemaakte peurbak omgetoverd in een wedstrijd. Een jury beoordeelt alle peurbakken binnen de categorie Verenigingen, Bedrijven en Particulieren. Het thema is dit jaar: ‘de bakens verzetten’. (Archieffoto: Emile van Aelst).


De Peurbakkentocht in 2019. (Foto’s: Chris de Waard).

Gepubliceerd: 28 mei 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×