Locatie:

Hooglandse Kerk
Leiden

Wanneer:

Zaterdag 2 juli van 19.30 tot 21.30 uur

Entree:

12 euro

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) viert stedenbanden

Het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) viert 75 jaar stedenbanden met een groot concert in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het JSR werkt samen met het East Oxford Community Choir, het jongerenkoor van het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium uit Bonn en kamerkoor Con Passione uit Leiden.

Op het programma staat ‘Die Jahreszeiten / The Seasons’, een oratorium van Haydn over het boerenleven. Het oratorium kent drie solopartijen, waarvoor elke stad een zanger voordraagt. Uit Leiden komt bas-bariton Peter Scheele, uit Bonn sopraan Theresa Klose en uit Oxford tenor Robin Whitehouse. Verantwoordelijk voor de choreografie van de deelnemende dansgroep is Cecila Macfarlane. Dirigent van het orkest is Mark Tempelaars.

Om half 8 wordt het concert geopend door de wethouder, samen met het Kinderorkest van JSR. Kaarten à 12 euro (6 euro voor kinderen onder 18 jaar) zijn verkrijgbaar in de Hooglandse Kerk voor aanvang van het concert.

Gepubliceerd: 20 juni 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×