(Foto: PR)
Locatie:

Theater Ins Blau
Haagweg 6
Leiden

Wanneer:

Woensdag 24 januari van 19.30 tot 21.00 uur

Entree:

19,50 euro

Dis Order - Een psychologische docu-voorstelling over eetstoornissen

In Dis Order blikt Cat terug op haar jeugd. Ze was een meisje dat er leuk uitzag en dat braaf mee deed, ook wanneer dat niet goed voelde. ‘Dat moet dan maar’, dacht ze. En dat dacht ze veel te vaak, in allerlei situaties. Ze noemt zichzelf een pleaser en ijdel. Het stemmetje in haar hoofd, dat ze Anna noemt, helpt haar zich staande te houden in de situaties waar ze zich onder het mom van ‘dat moet dan maar’ in verstrikt raakt. Maar die stem wordt steeds bozer, gemener en destructiever.

Dis Order is een psychologisch drama over eetstoornissen, geïnspireerd op de dagboeken van Cat Smits en het wetenschappelijk onderzoek van Marlies Rekkers, de psycholoog van Smits. De voorstelling is deels autobiografisch en combineert spel, poppenspel en dans met filmbeelden. Deze combinatie maakt dat het publiek op aangrijpende wijze wordt meegenomen in de innerlijke strijd die ieder mens in meer of mindere mate kent; het gevecht tussen licht en duisternis. Na afloop van elke voorstelling is er een nagesprek met Cat Smits en een professional uit het psychologisch werkveld.

Gepubliceerd: 17 januari 2024Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×