Locatie:

Hooglandse Kerkgracht 58, 2313 HV Leiden

Wanneer:

Zaterdag 11 mei van 16.00 tot 17.30 uur

Entree:

gratis

Hooglandse Kamer: kijken met andere ogen naar het Eurovisie Songfestival 2024

Terwijl Nederland al weer maanden in de ban is van ‘Europapa’ en Joost Klein vertrokken is naar Zweden voor het Eurovisie Songfestival, zullen weinig mensen zich realiseren dat het songfestival elk jaar begint met een religieuze melodie.

De openingstune is namelijk de prelude van het Te Deum Laudamus, en dat betekent: ‘Wij prijzen U, oh God!’ Waarschijnlijk zou de vrome componist Marc Antoine Charpentier uit de 17e eeuw schrikken als hij erachter zou komen dat dit vrome loflied de opmaat is geworden van een vrolijk liedjesfestijn dat op het eerste gezicht weinig met geloof te maken heeft.

Wie beter kijkt ziet dat geloof wel degelijk een belangrijke rol speelt bij het songfestival, dat dit jaar plaats vindt in Zweden van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 mei. Ook politiek is telkens een onderliggend thema. Hoe dit zit!? En wat je dan hoort…!? Creatief theoloog Tom Mikkers, van kinds af aan enthousiast songfestivalliefhebber, komt het vertellen, laten horen en zien op zaterdag 11 mei in de Hooglandse Kamer aan de Hooglandse Kerkgracht 58.

Gepubliceerd: 6 mei 2024



Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×