Locatie:

mboRijnland
Breestraat
Leiden

Wanneer:

Dinsdag 10 december van 07.00 tot 23.00 uur

Write For Rights

Amnesty International en Mbo Rijnland organiseren in december weer de schrijfactie ‘Write for Rights’. Deze wordt op 10 december gehouden bij mboRijnland, locatie Breestraat. Via dit jaarlijkse evenement zet Amnesty International zich wereldwijd in voor de mensenrechten.

Write for Rights’ is een wereldwijde campagne, waarin deelnemers worden aangemoedigd brieven te schrijven aan autoriteiten of personen die betrokken zijn bij schendingen van mensenrechten. Het doel van deze brieven is om onrecht aandacht te geven en te pleiten voor de vrijlating van gewetensgevangenen, bescherming van mensenrechtenactivisten en rechtvaardigheid voor slachtoffers van onrecht.

In voorgaande jaren heeft deze actie daadwerkelijk positieve resultaten opgeleverd. Mensen die door repressieve regimes ten onrechte waren opgesloten, zijn door de massale druk van internationale brievenacties vrijgelaten of kregen een eerlijk proces. Dit toont aan hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij deze beweging.

“Vanuit onze opleiding sociaal werk zitten wij in een speciale klas die zich inzet voor deze en soort gelijke acties. Hierbij leren we de dingen die schoolgenoten in de normale lessen krijgen op zo’n manier dat we het gelijk toepassen binnen onze projecten”, vertellen enkele deelnemende leerlingen.

Gepubliceerd: 26 september 2024



Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×