Typisch Leiden

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de 'sleutelstad' wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zoekt BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden.

Eerste lokale omroep
Typisch Leiden is in het voorjaar van 2021 uitgezonden op NPO2 en trok gemiddeld zo’n 400.000 kijkers met een uitschieter naar ruim 500.000 kijkers. Het Minervameidenhuis ‘Pap 8’ met schoonmaakster en huismama Emel, de Italiaanse natuurkunde-hoofddocenten Alessandra en Luca en bekende Leienaar Peter Labrujère, allemaal zijn ze dit najaar weer terug te zien op Sleutelstad TV. De programmamakers vertelden in Nieuws071 dat zij het meest gecharmeerd waren van de Leidse binnenstad. “Het centrum is prachtig en de enorme diversiteit aan achtergronden van de inwoners willen wij graag laten zien aan de rest van Nederland.”

Leidse Glibber Emile van Aelst was regelmatig bij de opnames aanwezig en vindt het geweldig dat Sleutelstad als eerste lokale omroep een Typisch serie mag uitzenden. “Het geeft aan hoe goed wij gewaardeerd worden door BNNVARA”, zegt Van Aelst. “Tijdens de opnames stonden redactrice Eva Houtsma en cameravrouw Emma Boelhouwer er versteld van dat iedereen elkaar kent in de stad en hoe vriendelijk en behulpzaam iedereen is. Voor een chauvinistische Leidenaar heerlijk om te horen”, vertelt de Leidse Glibber.

Eindredacteur Mariek Rietkerk van de serie ‘Typisch’ toonde gelijk grote interesse in het voorstel van Sleutelstad om de serie uit te gaan zenden. “Het is de eerste keer dat een lokale omroep met een dergelijk voorstel komt”, vertelt Rietkerk. “Ook het ‘Typisch’ team was gelijk enthousiast en omdat we allebei publieke omroepen zijn, gaf de juridische afdeling ook goedkeuring.”

 

Programmamakers:
BNNVARAStudio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×