Typisch Leiden

De twaalfdelige BNNVARA documentaireserie ‘Typisch Leiden’ wordt dit najaar opnieuw uitgezonden op Sleutelstad TV. Dat zijn BNNVARA en Sleutelstad  overeengekomen. In de serie worden bewoners in het centrum gevolgd en is in beeld gebracht hoe hun levens eruit zien.

Voor adverteerders
Vanaf zondag 26 september tot en met december zendt Sleutelstad elke week een aflevering uit die meerdere keren in de week wordt herhaald. Adverteren bij deze serie bieden wij aan voor het typisch Leids tarief van 995 euro excl. b.t.w. op basis van een tv-commercial van 15 seconden. Het laten opmaken van een commercial kan vanaf 150 euro.

Voor informatie over de mogelijkheden en tarieven of een vrijblijvende afspraak kunt onderstaand formulier invullen. Dan nemen we contact met u op!

Lees meer over Typisch Leiden onder het formulier.

   

  Eerste lokale omroep
  Typisch Leiden is in het voorjaar van dit jaar uitgezonden op NPO2 en trok gemiddeld zo’n 400.000 kijkers met een uitschieter naar ruim 500.000 kijkers. Het Minervameidenhuis ‘Pap 8’ met schoonmaakster en huismama Emel, de Italiaanse natuurkunde-hoofddocenten Alessandra en Luca en bekende Leienaar Peter Labrujère, allemaal zijn ze dit najaar weer terug te zien op Sleutelstad TV. De programmamakers vertelden in Nieuws071 dat zij het meest gecharmeerd waren van de Leidse binnenstad. “Het centrum is prachtig en de enorme diversiteit aan achtergronden van de inwoners willen wij graag laten zien aan de rest van Nederland.”

  Leidse Glibber Emile van Aelst was regelmatig bij de opnames aanwezig en vindt het geweldig dat Sleutelstad als eerste lokale omroep een Typisch serie mag uitzenden. “Het geeft aan hoe goed wij gewaardeerd worden door BNNVARA”, zegt Van Aelst. “Tijdens de opnames stonden redactrice Eva Houtsma en cameravrouw Emma Boelhouwer er versteld van dat iedereen elkaar kent in de stad en hoe vriendelijk en behulpzaam iedereen is. Voor een chauvinistische Leidenaar heerlijk om te horen”, vertelt de Leidse Glibber.

  Eindredacteur Mariek Rietkerk van de serie ‘Typisch’ toonde gelijk grote interesse in het voorstel van Sleutelstad om de serie uit te gaan zenden. “Het is de eerste keer dat een lokale omroep met een dergelijk voorstel komt”, vertelt Rietkerk. “Ook het ‘Typisch’ team was gelijk enthousiast en omdat we allebei publieke omroepen zijn, gaf de juridische afdeling ook goedkeuring.”

  Typisch Leiden is vanaf zondag 26 september drie maanden lang te zien op  sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald. Inclusief uw advertentie.
  Studio Leiden
  Middelstegracht 87A
  2312 TT Leiden

  Studio Leiderdorp
  Sisalbaan 13
  2352 AZ Leiderdorp

  E-mail
  redactie@sleutelstad.nl

  Telefoon Redactie
  071 - 5235907

  Privacy Policy

  ×