Peiling Leidsch Dagblad: PvdA grootste met 2 zetels winst

De PvdA wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in Leiden. Dat blijkt uit een peiling die het Leidsch Dagblad heeft laten uitvoeren door het Leidse onderzoeksbureau Research voor Beleid.

Als de Leidse kiezers volgende week woensdag inderdaad zo stemmen als nu uit de peiling blijkt, krijgt de PvdA 11 zetels en wordt met voorsprong de grootste partij. De VVD zou drie zetels verliezen en er zes overhouden. D66 wint heel verrassend. Volgens de 400 ondervraagde Leidenaren mag deze partij rekenen op een forse zetelwinst. Staat deze partij landelijk op verlies, in Leiden zouden ze er twee zetels bij krijgen en op zes uitkomen. GroenLinks, het CDA en de Christenunie blijven gelijk met respectievelijk zes, vier en één zetel. Leefbaar Leiden houdt de twee zetels die eerder van de SP werden afgesnoept door het vertrek van twee SP-raadsleden. LWG/De Groenen zouden uit de raad verdwijnen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×