Wijkinbreker maandag op pad in de Merenwijk

Maandag 11 maart komt ‘Wessie’ naar de Werven in de Leidse Merenwijk. ‘Wessie, uw wijkinbreker’ is de naam van het succesvolle inbraakpreventieproject dat Politie Hollands Midden samen met de gemeente Leiden en woningcorporaties vorig jaar april is gestart in Leiden West. Met het project willen de betrokken organisaties bereiken dat bewoners hun woning beveiligen met goed hang- en sluitwerk. Met goed hang- en sluitwerk kan het risico op een inbraak met 85% afnemen.

Maandag 11 maart trekken politieagenten en medewerkers van gemeente en woningbouwcorporaties de wijk in om huis aan huis langs te gaan bij de buurtbewoners. Zij geven persoonlijk informatie over het PolitieKeurmerk Veilig Wonen®. Dit Keurmerk geeft standaardnormen voor goed hang- en sluitwerk en wijst op andere preventieve maatregelen in en om de woning, zoals bijvoorbeeld goede verlichting. Veel bewoners vinden een goede beveiliging van hun woning wel belangrijk, maar vinden de aanpassingen te kostbaar. Daarom doen de in het project samenwerkende partners een financieel aantrekkelijk aanbod. Bewoners van een huurwoning kunnen bijvoorbeeld voor een kleine huurverhoging de beveiliging van hun huis in orde laten maken. Aan mensen met een eigen woning bieden de erkende installatiebedrijven kortingen aan. In Leiden West is gebleken dat wanneer bewoners goed geinformeerd zijn, zij vaker op het aanbod ingaan en de beveiliging van hun huis verbeteren. Verschillende verzekeraars bieden korting op de premie voor de inboedel- en opstalverzekering wanneer de woning volgens de normen van het PolitieKeurmerk Veilig Wonen is beveiligd. In het informatiemateriaal dat bij het project wordt gebruikt, laat het stripfiguurtje ‘Wessie, uw wijkinbreker’ zien wat de zwakke plekken aan de woningen zijn. Bij bezoeken aan de wijk nemen de projectmedewerkers de ‘Wessie-keet’ mee. Naast foldermateriaal over beveiligingsmateriaal zijn in de keet ook voorbeelden te zien van goed en slecht hang- en sluitwerk. Het stripfiguurtje ‘Wessie’ is getekend door Ted van der Meer, wijkagent van Politie Hollands Midden in Leiden Noord.

Advertentie

Leiden Wessie de wijninbreker


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×