Leidenaar redt meisjes uit ijskoude water

Een 29-jarige Leidenaar heeft zaterdagmiddag twee 14-jarige meisjes uit het water gered. De meisjes voeren met een 15-jarige jongen met zijn motorboot bij het Vlietlandpad in Voorschoten. De beide meisjes klommen op de voorplecht van het bootje, waardoor de boot met de punt naar beneden dook en de beide meisjes in het ijskoude water vielen.

Omdat de motor van de boot afsloeg, begon de boot af te drijven. Terwijl de 15-jarige jongen de motor aan de praat probeerde te krijgen, dook een 29-jarige voorbijganger uit Leiden in het koude water. Hij hielp de meisjes op de kant. Het motorbootje is door een andere boot naar de kant gesleept. Alle hulpdiensten waren met veel materiaal ter plaatse (vier ambulance, een duikploeg van de brandweer, zeven politieauto’s en een politieboot. Achteraf bleek het allemaal reuze mee te vallen en beide meisjes en de 29-jarige redder konden na onderzoek door de ambulance naar huis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×