Het logo van het onafhankelijke CWTS

Universiteit roept zichzelf uit tot beste van Nederland

Volgens een onderzoek dat weekblad Elsevier liet uitvoeren door het Centre for Science and Technology Studies (CWTS), is de Universiteit Leiden de beste op onderzoeksgebied in Nederland. De Universiteit Leiden scoort daarmee beter dan de universiteiten van Utrecht en Amsterdam. Bij het onderzoek is gekeken naar het aantal wetenschappelijke publicaties tussen 1991 en 1996 en hoe vaak deze publicaties worden geciteerd in wetenschappelijke tijdschriften. Opmerkelijk is dat het CWTS is opgericht door de Universiteit Leiden zelf.

De homepage van het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies opent met de tekst “CWTS has been established within Leiden University as a centre for scientific research, independent analysis and advice in matters concerning scientific and technological development”. Bij de onafhankelijkheid van dit onderzoek kan men dan ook vraagtekens zetten. Elsevier liet ook nagaan wie de twintig beste onderzoekers in die periode waren. Ook daar kwam een Leidenaar als beste naar voren, hoogleraar klinische epidemiologie Frits Rosendaal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×