Vaccinatie tegen meningokokken

Aanstaande woensdag (19 juni) start de GGD Zuid-Holland Noord met de vaccinatie-campagne tegen meningokokken type C. Voor de zomervakantie krijgen kinderen van veertien maanden tot en met vijf jaar en jongeren van vijftien tot en met achttien jaar een oproep voor vaccinatie. Na de vakantie is het de beurt aan kinderen in de leeftijd van zes tot en met veertien jaar.

In Leiden hebben de meningokokken type C-vaccinaties plaats op 2, 3 en 4 juli in de Drie Oktoberhal aan de Smaragdlaan 99. Alle kinderen en jongeren krijgen een persoonlijke schriftelijke oproep. Ze kunnen alleen worden gevaccineerd op de dag en de locatie die in de oproep staat. Het oproepen gaat op postcode. Het is belangrijk dat iedereen zich houdt aan de tijd die in de oproep bij zijn of haar postcode staat. Opkomst op andere tijden kan lange wachtrijen veroorzaken. Neem de oproepkaart mee. Het is niet mogelijk om gevaccineerd te worden als u de oproep niet bij u heeft. Kinderen van zes tot en met veertien jaar kunnen niet gevaccineerd worden voor de zomervakantie. Dat is ook niet mogelijk als een kind tussen zes en veertien jaar een broer of zus heeft die wel voor de vakantie wordt ingeënt. Wie op de oproepdatum verhinderd is, kan dit op de oproepkaart aangeven en de kaart terugsturen. Na de zomervakantie volgt dan een nieuwe oproep. Het exacte schema en extra informatie staat op de speciale meningokokken-pagina van de gemeente Leiden. Ook de website van de GGD heeft veel informatie over meningokokken.

Leiden meningokokken nekkramp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×