Colour your Mind op 23 maart

In het kader van 21 Maart, Internationale dag tegen racisme, organiseren Meldpunt Discriminatie Leiden, Stichting VluchtelingenWerk Leiden, de Gezamenlijke Diaconieën, Cultureel Centrum de X en Stichting Leiden, Stad van Vluchtelingen een avond tegen racisme en discriminatie, onder de noemer Colour your Mind. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 23 maart 2002.

“Racisme en discriminatie blijven actuele onderwerpen waar niet aan voorbij gegaan moet worden”, aldus de organiserende instellingen. “Ons inziens is het heel belangrijk dat mensen alert blijven voor de oorzaken en gevolgen van racisme en discriminatie en dat het draagvlak voor een multiculturele samenleving in stand blijft. Gezien de recente ontwikkelingen in de wereld en in de politiek, is het dit jaar extra van belang een statement te maken tegen racisme en discriminatie”. Om aandacht te besteden aan de internationale dag tegen het racisme worden er een fakkeltocht en een culturele manifestatie in het Volkshuis gehouden. Voor de fakkeltocht wordt verzameld om 19:30 uur op het Burchtplein. Om 20:00 uur vertrekt de tocht door het centrum van Leiden om een uur later te eindigen bij het Volkshuis. Vanaf 21.30 uur zullen daar optredens van dichters zijn, en om 22.00 uur zal de band ‘Rai-one’ optreden. Deze groep bestaat uit muzikanten met verschillende achtergronden: rai, traditionele Noord-Afrikaanse muziek, rock, jazz, flamenco en Afrikaans. Rai-one speelt Afro-rai eigen stijl. Aansluitend is er een wereldse swing-avond. Het programma: 19:30 uur Verzamelen bij de Burcht 20:00 uur Fakkeltocht 21:00 uur Culturele Manifestatie in het Volkshuis: * 21.30 uur dichters * 22.00 uur ‘Rai-one’ * aansluitend wereldse swing Toegang tot 21:15 uur gratis, daarna 3,50 (voor leden van de X 2,00)

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×