Schoonmaakactie Haarlemmerstraat

De schoonmaakactie op de Haarlemmerstraat is een succes. Sinds drie weken zetten winkeliers en de gemeente zich gezamenlijk in voor een mooie winkelstraat. Het resultaat: geen uitpuilende vuilnisbakken, zwerfvuil langs de kant of rondslingerende blikjes meer.

De winkeliers zijn tevreden over de resultaten van de schoonmaakactie. Kees Rijsbergen en Erik van Ginkel houden zij samen de Haarlemmerstraat schoon. Ze rapen blikjes op, legen de prullenbakken en doorzoeken ook de zijsteegjes van de winkelstraat. Peter Labrujère vroeg het tweetal namens de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat voor het werk dat ze nu doen. Ook de medewerkers van de dienst Milieu en Beheer krijgen aandacht voor hun werk. Yvonne Plouvier van de gemeente Leiden: `We krijgen positieve reacties. Ook stellen mensen wel vragen. Of hun grofvuil ook mee kan bijvoorbeeld. Dat kan niet. Maar hout dat in een kleine zak is aangeboden, nemen we wel mee. Dan knijpen we een oogje toe.` Dat geldt niet voor vuilniszakken die door winkeliers of inwoners van de Haarlemmerstraat te laat buiten worden gezet. `We geven een waarschuwing, maar daarna sturen we de reinigingscontrole erop af.` De gemeente verwacht de actie voort te zetten na de proefperiode van een half jaar.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×