Kindertheater bij Moultaka

Aanstaande zondag wordt er bij Stichting Marokkaanse Unie ‘Moultaka’ een kindertheater gehouden. Het theaterstuk wordt gehouden ter gelegenheid van 21 maart “Internationale Antiracisme Dag” en is voor alle kinderen uit Leiden en omgeving.

Voor Moultaka is respect en dialoog altijd een van de centrale begrippen geweest binnen de multiculturele Leidse samenleving. Moultaka vindt, ondanks dat er in het hele land het hele jaar door aan en met die thema’s gewerkt wordt, het toch goed is om daar uitdrukkelijk bij stil te staan en ermee naar buiten te treden. Ook om anderen te betrekken bij activiteiten en hen nieuwe inzichten te geven. De 21 maart-activiteiten zijn ook een goede gelegenheid om andere groepen te ontmoeten en contacten te leggen. “Het bestrijden van discriminatie en racisme zijn geen vanzelfsprekendheden, maar zij vergen onderhoud en blijvende aandacht. De Internationale Antiracisme Dag op 21 maart is een goede aanleiding om dit besef met elkaar te delen”. Dat besef moet volgens Moultaka ook meegeven worden aan alle kinderen. Het theaterstuk dat bij Moultaka opgevoerd zal worden gaat over “Het lot van de mens” en wordt gespeeld door de bekende artiest Karim Mounir. Met het lot wil de artiest aangeven dat de wereld van iedereen is. Op speelse wijze wordt duidelijk gemaakt dat de wereld van alle mensen is: van kleine en grote mensen, dikke en dunne mensen, mensen hier en daar. Een aaneenschakeling van boeiende, grappige en leerzame scènes die uitgaan van gelijkheid en gelijkwaardigheid gemeen hebben. Een combinatie van theater en muziek, waarbij de kinderen een belangrijk rol spelen. De theatervoorstelling begint om 15.00 uur aan de Langegracht 61 en is gratis voor alle kinderen. Natuurlijk mogen ook de ouders meekomen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×