Dikkere oproepkaarten voor Leidenaren

Inwoners van Leiden krijgen voor de Tweede-Kamerverkiezingen in mei zwaardere oproepkaarten in de bus. De gemeente heeft met de leverancier afgesproken dat hij voor de kaarten weer 140-grams papier gebruikt. Bij de gemeenteraadsverkiezingen bleken sommige kiezers hun (dunne) kaart niet te herkennen of te zijn kwijtgeraakt. Waarschijnlijk komt dat omdat de drukker incidenteel gebruik heeft gemaakt van 120-grams papier. Dat voelt lichter aan en kan daardoor makkelijker zoekraken.

Overigens is stemmen ook mogelijk als men de oproepkaart is kwijtgeraakt. Het tonen van een ligitimatiebewijs is dan wel een vereiste.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×