Radio-programma voor Marokkaanse meiden

De meiden van de redactie Intilaqa en de Stichting Marokkaanse Unie “Moultaka” verzorgen een aantal radioprogramma’s specifiek voor en door de Marokkaanse meiden uit Leiden en omgeving. Naddra betekent in het Arabische in de ruimst zin van het woord “Beeld”. De uitzendingen zijn zondag 7 april en zondag 2 juni via de lokale omroep Holland Centraal. Er staan tweetal thema’s centraal, namelijk: carrière of gezin & beeldvorming jongens en meisjes.

Door deze twee thema’s komen er veel standpunten los zoals; moet de positie van de meiden versterkt worden ten opzichten van de jongens. Moeten er meer meidengroepen komen, waarom wel of juist niet. Wat willen vrouwen van deze tijd, carrière of gezin, wel of geen kinderen en hoe kun je dit combineren. Wat vinden vrouwen van hun positie binnen de maatschappij, hebben vrouwen evenveel rechten als mannen enz. In het radioprogramma wordt er gesproken over carrière of gezin, hierbij kan gedacht worden wat de meiden zelf willen doen, willen ze eerst carrière en dan pas een gezin, of juist eerst een gezin en pas daarna carrière, hoe denken meiden daar zelf over? Het andere thema is de beeldvorming jongens en meiden. Wat vinden meiden van de negatieve uitspraken van de media betreft Marokkaanse jongens? Kloppen deze uitspraken of juist helemaal niet. De media schetsen een heel goed beeld over Marokkaanse meiden, klopt dit beeld wel? Wat voor een belang hebben de media erbij om Marokkaanse meiden in een goed daglicht te zetten en Marokkaanse jongens niet? De radio-uitzending duurt van 19.00 uur tot 20.00 uur, je kunt het radioprogramma ontvangen op 105,7 FM en op de kabel op 88,1 of via webradio: www.hollandcentraal.nl. Tijdens de uitzending kun je bellen op telefoonnummer 071 – 5127515 en je kunt ook een berichtje sturen naar SMS-Forum 06 – 18061020.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×