Levenstekenen tussen de sterren

Een onderzoeker van Sterrewacht Leiden zegt dat zich in de ijle stof tussen de sterren tal van aminozuren bevinden. Aminozuren zijn de bouwstenen van het leven. Sterrenkundige G. Munz Caro van het Sackler Laboratorium voor Astrofysica komt tot die conclusie bij nabootsing van de omstandigheden in de vacuümruimte tussen de sterren.

In het kader van zijn promotieonderzoek bootste de onderzoeker in het laboratorium het bijna perfecte vacuüm na dat de ruimte tussen de sterren kenmerkt. Munz Caro vond na tal van onderzoeken uiteindelijk zestien verschillende soorten aminozuren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×